Ecological careproducts for parquet and natural stone

Van productie tot eindgebruiker:

Vanaf het begin bij de ontwikkeling van deze speciale ecologische zepen werd ernaar gestreefd om onderhoudsproducten te vervaardigen die hoofdzakelijk met natuurlijke ingrediënten werden samengesteld.

Het productieproces wordt nog steeds op semi-artisanale wijze vervaardigd om de originele en traditionele receptuur zo veel mogelijk te behouden. Deze werd enkel aangepast door toevoeging van specifieke producten om te kunnen voldoen aan de noden van onze moderne maatschappij die vraagt achter gemakkelijke en onderhoudsvriendelijke onderhoudsproducten die kunnen gebruikt worden op moderne gekleurde of natuurlijk geoliede of verzegelde parketvloeren

Wordt er veel zorg besteed aan de selectie van de kwalitatieve hoofdingredienten ten einde volwaardige eindproducten te kunnen bekomen. Zoals de bereiding van een smaakvolle culinaire maaltijd vraagt om verse producten en specifieke kruiden, bereiden wij met veel zorg onze ecologische onderhoudsproducten waar kwaliteit centraal staat.

Alles begint met een zorgvuldige selectie van onze leveranciers die ons enkel de beste grondstoffen leveren. Door onze strenge eisen hebben wij specifieke productieprocessen moeten toepassen. Enkel de beste soja en kokos olieën komen hiervoor in aanmerking.

De sojabonen die tot zuivere olie geperst worden vormen zo één van de hoofdbestanddelen voor de bereiding van onze natuurzepen. De originele receptuur moest hierdoor worden aangepast om geen aggressieve werking op het hout te vertonen. Zo moest de pH waarde worden aangepast om geen bijtende of looizuur verkleurende werking op het hout te verkrijgen zonder daarbij het reinigende en voedende eigenschappen te verliezen.

In grote mechanische kuipen worden de verschillende ingredienten met elkaar vermengd. De kokosvetten en sojaolie ondergaan een specifieke verwarming en afkoeling met toevoeging van speciale additieven. Dit process duurt een aantal uren voordat de specifieke verzeping tot stand kan komen. Nadien wordt het product gestabiliseerd en worden er specifieke additieven aan toegevoegd. Sommige fabrikanten verkiezen ervoor om geen parfums aan toe te voegen maar dan verliest men de typisch aangename en verfrissende geur die het produkt zal afgeven bij gebruik.

Bij de laatste faze gebeurt de vulling in vooraf geëtikeerde bussen en verpakt in extra sterke kartonen dozen die nadien op paletten worden gestapeld. Enkel zo kan het product zijn wegvinden naar de winkel in onbeschadigde toestand.